Известие

Collapse
No announcement yet.

За питащите се какво представлява това "чудо" Алфа 159 1.8 газ/бензин!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Трябва да си освободя някой от подемниците или канал да видя
    alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

Отгоре се вижда.

Last edited by ecotronic; d.m.y г., 15:15.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Мил ли си я, с какво си я пръскал, та е така мокра?
        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Измих я с обезмаслител и вода.
          Last edited by ecotronic; d.m.y г., 16:16.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Въпрос към колегите с 1,8 мотор:

За колко време/разстояние ви загряват моторите до 90 гр. при градско каране и стартова температура 3 - 5 градуса?

При мен това става за около 10 минути или за около 5 км, което ми се вижда много.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

На мен ми се струва супер бързо, предвид 15-20мин и 10-15км минимум при дизела,което ме кара да мисля, че всичко е нормално при теб.
              Нека все пак да кажат хората с такъв мотор.
              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                На мен ми се струва супер бързо, предвид 15-20мин и 10-15км минимум при дизела,което ме кара да мисля, че всичко е нормално при теб.
                Нека все пак да кажат хората с такъв мотор.
                Предишната ми кола загряваше по-бързо, пък не беше с елeктрически термостат. Разбира се, може и да не е причината в термостата.
                Last edited by ecotronic; d.m.y г., 22:03.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Предишната ми кола загряваше по-бързо, пък не беше с елeктрически термостат. Разбира се, може и да не е причината в термостата.
                  Сега го разгледах на снимки твоя термостат, освен датчика, има ли други ел. елементи? Нещо електрическо в принципа на действие ли има? Че ми стана интересно До колкото видях е на две части-самия термостат и черен корпус със щуцери за маркучите.

Comment

Много от търговците на авточасти предлагат обикновен термостат за мотора 1,8 и няма проблем да се сложи такъв. ECU - то ще записва грешка, но дотам.
                    Фабрично излиза с електрически термостат (описано е в Е-learn). Това означава, че на термочувствителния елемент има допълнителен ел. нагревател, който се захранва от ECU - то, когато е необходимо. Идеята е, когато моторът е в режим на високо натоварване, термочувствителния елемент да се нагрее от нагревателя и така да се накара термостатът да отвори при по-ниска реална температура на охлаждащата течност. Това - за да се постигне по-добро охлаждане на мотора, когато трябва.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

И при мен загрява долу горе за толкова време.Явно си е така.
                      alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

Първоначално публикувано от МИТАКА1654 Покажи съобщение
                        И при мен загрява долу горе за толкова време.Явно си е така.
                        Благодаря!

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Много от търговците на авточасти предлагат обикновен термостат за мотора 1,8 и няма проблем да се сложи такъв. ECU - то ще записва грешка, но дотам.
                          Фабрично излиза с електрически термостат (описано е в Е-learn). Това означава, че на термочувствителния елемент има допълнителен ел. нагревател, който се захранва от ECU - то, когато е необходимо. Идеята е, когато моторът е в режим на високо натоварване, термочувствителния елемент да се нагрее от нагревателя и така да се накара термостатът да отвори при по-ниска реална температура на охлаждащата течност. Това - за да се постигне по-добро охлаждане на мотора, когато трябва.
                          Аха.. Ясно, благодаря и аз 🍻

Comment

Точно така,и заради увеличаването на дебита от помпата при форсаж и температура на затворен голям кръг ,че тогава само през малкия кръг му идва в повече течността която постъпва в него и се повишава налягането,особено в случаите когато радиатора на парното е позадръстен с парчета от маркучите ,варовик и ръжда. Лятно време никой не топли и съответно няма индикации (освен подозрително бързото загряване до работна температура) ,че буклуците са се струпали там и правят мизерия.
                            Last edited by 546; d.m.y г., 14:19.

Comment

Смея да твърдя, че 1,8 е най-добре термостатирания мотор от всичко, що се влага в 159. Освен електрическия термостат, има 2 температурни сензора. Освен "традиционния" на термостата, има и на изходящата тръба на радиатора.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Еко ,нали си наясно,че иначе тоя мотор нема шанс
                                Без тия екстри биелите се гънат,не ме питай откъде знам.
                                Обикновеното жтд е другата крайност,стрелката за температурата на водата си ходи по цялата скала чак лампата светва и нищо му няма.Две-три години карах без да работят (ама въобще) вентилаторите на големия радиатор ,докато накрая ме хвана срам и я оставих да я оправят в сервиза.
                                След като я върнаха в заводско състояние ,когато я поизпържа нагоре по някой баир на всичката газ десетина километра се стига до там ,че да държи бая под 90 градуса,луда работа.
                                Last edited by 546; d.m.y г., 15:14.

Comment

Working...
                                X